Boot verkopen

Boot verkopen? dit zijn de tips die je nodig hebt

Boot verkopen? Op deze pagina vertellen we je hoe jij het meest kans maakt om je boot te verkopen. Op www.eenbootkopen.nl adviseren we vaak onze leden en bezoeker over het verkopen van hun boot. Nu het vaarseizoen weer is begonnen, gaan ook steeds meer mensen hun boot verkopen. De huidige markt voor tweede hands plezierjachten en zeilboten is lastig. Het aanbod aan boten is groot terwijl de vraag naar tweedehands boten achterblijft. Reden te meer om deze tips te volgen die je helpen je boot te verkopen.

 

1) Boot verkopen? maak hem schoon

Wil je succesvol zijn in het verkopen van je boot, dan zal je jouw boot een goeie poetsbeurt moeten geven. Maak je boot van binnen en van buiten goed schoon, haal zoveel mogelijk onnodige spullen van boord en zorg dat je boot er schoon uitziet en dat het binnen fris ruikt. Heb je last van vochtgeur in de kajuit van jouw boot? Plaats dan vlak voor je jouw boot gaat verkopen een vochtvanger en controleer alle wanden en plafonds etc goed op schimmel.

2) Je boot opknappen

Je boot verkopen gaat beter wanneer een potentiële koper het gevoel heeft dat de boot goed is onderhouden. Loop je boot daarom eens goed na. Maak voor jezelf een checklist van je boot en kijk naar zaken:

 • Zit je boot nog goed in de lak?  Zo niet dan is het de moeite waard om hier aandacht aan te besteden
 • Heeft je boot alle keuringen gehad
 • Loopt de binnenboordmotor of buitenboordmotor goed
 • Werkt alle electra aan boord
 • Zijn zeilen en tuigages compleet
 • Staat er geen water in de boot
 • Zijn alle kussen heel en schoon
 • Hoe ziet het onderwaterschip er uit

Zo zijn er natuurlijk nog vele zaken te noemen. Des te meer jij laat zien dat je jouw boot goed hebt onderhouden, des te serieuzer een koper je neemt.

3) Maak mooie boot foto's en video's

Is je boot goed gepoetst en heb je jouw boot opgeknapt, dan is het tijd om een paar mooie boot foto's te maken. Verplaats je daarbij in de koper van een boot. Wat zou je zelf allemaal willen zien als je jouw eigen boot zou kopen? Maak altijd foto's van de binnen en de buitenkant. Maak boot foto's als het zonnetje schijnt. Een bootkoper zal ook willen weten hoe de onderkant van de boot er uitziet. Probeer daarom altijd ook een bootfoto te maken wanneer jouw boot uit het water is en bijvoorbeeld op een trailer staat. Des te meer goede scherpe mooie boot foto's jij maakt en plaatst, des te meer zal de koper van jouw boot geïnteresseerd raken.

4) De prijs van een boot bepalen

Een boot heeft vaak emotionele waarde voor de verkoper. Die waarde ligt vaak ver bij de marktwaarde van de boot vandaan. Probeer je verkoopprijs scherp maar realistisch te houden. Maak je de prijs van een boot te hoog, reageert er niemand. Check altijd goed of de prijs overeenkomt met wat de bootkoper mag verwachten. Kijk op www.eenbootkopen.nl of je soortgelijke boten kunt vinden en kijk in welke prijsklasse deze boten worden aangeboden. Bied je jouw boot voor een te hoog bedrag aan, dan is de kans groot dat het langer duurt voordat je een boot verkoopt. Kosten als liggeld en stalling lopen door en uiteindelijk ben je misschien wel duurder uit dan wanneer je de boot voor een scherpe prijs verkoopt.

5) Bootkenmerken, noem ze allemaal

Benoem alle bootkenmerken die je maar kunt bedenken. Des te meer informatie je over jouw boot geeft, des te sneller wordt hij online gevonden en des te meer interesse een koper zal hebben. Geef de belangrijkste bootkenmerken zoals bouwjaar, lengte, breedte, diepgang, conditie en prijs van de boot altijd op. Wees eerlijk wanneer je de boot gaat beschrijven. Noem ook een aantal minder goede aspecten. Daarmee ben je moeilijke vragen voor en laat je de bootkoper zien dat je eerlijk en serieus bent.

6) Deel je boot met jouw en ons netwerk

www.eenbootkopen.nl is opgegroeid met social media. Ons netwerk kent inmiddels enkele 10duizenden leden en volgers. Wij delen jouw advertentie gratis met deze watersportliefhebbers. Daar waar je voor de meeste marktplaatsen diep in de buidel moet tasten is het plaatsen van jouw bootadvertentie op ww.eenbootkopen.nl geheel gratis. Plaats je advertentie vandaag dus nog even en profiteer van ons  grote netwerk.

Heb je jouw advertentie aangemaakt? Deel deze dan ook via Facebook, LinkedIn, Instagram je voetbalclub, damclub en alle andere netwerken waar je komt. Des te meer mensen weten dat jij je boot te koop hebt staan, des te sneller ben je hem kwijt.

 

Reactie toevoegen

Platte tekst

 • Geen HTML toegestaan.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
 • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.