Boten massaal gedumpt ?

Nu de zomervakanties zijn afgelopen, lijkt het er op dat met name plezier- en zeiljachten steeds vaker te koop worden aangeboden. Een trend die je ieder jaar rond deze tijd wel een beetje ziet maar dit jaar lijkt de beweging wat groter te zijn. Wat is daar nu de reden voor? Worden boten massaal gedumpt?

 

Geen Skûtsjesilen dit jaar

Per 1 juli mogen er weer sportwedstrijden worden georganiseerd. Technisch gezien zou het Skûtsjesilen dit jaar dus door kunnen gaan maar het bestuur van de IFKS heeft besloten om dit niet te doen. De voorbereiding is te kort en er zijn te veel onduidelijkheden stelt de IFKS in een brief aan haar leden.

Antifouling

Antifouling

Voordat we uitleggen wat antifouling is eerst even dit:

Ken je dat, je haalt je boot uit het water en ontdekt dat er een compleet ecosysteem aan je boot is vastgegroeid. Algen, mosselen en in sommige gevallen ook wieren en andere waterplanten en organismen hebben je onderwaterschip een nieuw uiterlijk gegeven. Ok het lijkt alsof je de natuur een handje helpt maar het heeft ook nadelige effecten. Zo kan er bij polyester boten osmose ontstaan, zal je boot meer weerstand hebben en dus meer brandstof verbruiken en wordt je boot langzamer. 

Het water op met Pinksteren

Wat is er te doen met Pinksteren?

Tijdens Pinksteren is er weer genoeg te doen op het gebied van watersport. Wil je er lekker op uit dit weekend hou dan wel het weer goed in de gaten. De verwachtingen zijn nu goed maar een onweersbui heb je zo te pakken. Hierbij een kleine greep uit de evenementen waar je dit weekend naar toe kunt gaan:

 

Aaltjesdag in Harderwijk:

Bezoek de Aaltjesdagen in Harderwijk van donderdag 7 tot zondag 10 juni.

Stewards helpen bij drukke sluizen

Heb je moeite om bij drukke sluizen te weten wat je moet doen? Jaarlijks gebeuren er in sluizen in Nederland regelmatig kleinere en grote ongelukken in sluizen. Weet jij wat je precies moet doen wanneer je een sluis in of uit vaart? En hoe leg je je boot ook alweer vast? 

Sluisstewards helpen je graag

Om het sluizen ordentelijk te laten verlopen zijn er ook in 2019 weer tal van sluisstewards actief om er voor te zorgen dat er geen ongelukken in de sluizen gebeuren. Deze stewards van Rijkswaterstaat zullen met name helpen bij het aanmeren.