• Het water op met Pinksteren
  Het water op met Pinksteren

  Wat is er te doen met Pinksteren?

  Tijdens Pinksteren is er weer genoeg te doen op het gebied van watersport. Wil je er lekker op uit dit weekend hou dan wel het weer goed in de gaten. De verwachtingen zijn nu goed maar een onweersbui heb je zo te pakken. Hierbij een kleine greep uit de evenementen waar je dit weekend naar toe kunt gaan:

   

  Aaltjesdag in Harderwijk:

  Bezoek de Aaltjesdagen in Harderwijk van donderdag 7 tot zondag 10 juni.

 • Stewards helpen bij drukke sluizen
  Stewards helpen bij drukke sluizen

  Heb je moeite om bij drukke sluizen te weten wat je moet doen? Jaarlijks gebeuren er in sluizen in Nederland regelmatig kleinere en grote ongelukken in sluizen. Weet jij wat je precies moet doen wanneer je een sluis in of uit vaart? En hoe leg je je boot ook alweer vast? 

  Sluisstewards helpen je graag

  Om het sluizen ordentelijk te laten verlopen zijn er ook in 2019 weer tal van sluisstewards actief om er voor te zorgen dat er geen ongelukken in de sluizen gebeuren. Deze stewards van Rijkswaterstaat zullen met name helpen bij het aanmeren.

   

 • Hemelvaart boten
  Evenementen met Hemelvaart

  Veel mensen hebben met Hemelvaart en lang weekend vrij. Wil je dan iets op watersportgebied doen? Dit zijn de evenementen waar je dit weekend als watersportliefhebber je hart kunt ophalen:

   

  Nationale sleepbootdagen in Vianen

  Om de twee jaar vinden in Vianen de nationale sleepbootdagen plaats. Ook dit jaar is het evenement weer van de partij en kan je je langs de kade vergapen aan zo'n 200 nostalgische sleepboten. 

  Wanneer: van 30-5 t/m 1-6
  Waar: Vianen

 • vaarregels in Amsterdam
  Nieuwe vaarregels in Amsterdam

  Nieuwe vaarregels in Amsterdam

  Zeg maar dag tegen je wijntje op het water

  De gemeente heeft plannen om de vaarregels in Amsterdam binnen de stadsgrenzen aan te scherpen. Zo is het straks in bepaalde delen van de stad waarschijnlijk verboden om aan boord van je boot alcohol te drinken. ook wanneer je zelf niet de schipper bent. De gemeenteraad heeft inmiddels ingestemd met nieuwe regels op het water die ervoor moeten zorgen dat omwonenden minder last hebben. Toch zijn veel mensen niet blij met deze nieuwe vaarregels.

 • Boot registreren
  Boot registreren

  Registratie van een motorboot verplicht?

  Heb je een motorboot gekocht die korter is als 20 meter en waarmee je op de motor sneller kunt varen dan 20 kilometer per uur? Dan is het registreren van je boot verplicht. Dat geldt voor alle gemotoriseerde vaartuigen dus ook waterscooters en jetski's. Ga je een tweedehands of nieuwe boot kopen? Of ga je jouw boot juist verkopen of naar de sloop brengen? Lees deze pagina dan aandachtig door.