• Vaarbewijs, wanneer heb je die nodig?
  Vaarbewijs, wanneer heb je die nodig?

  Ga je dit jaar een nieuwe of andere boot kopen? Dan is het verstandig om deze pagina nog eens goed door te nemen. Wanneer je in Nederland met een pleziervaartuig of andere boot het water op gaat, is de kans groot dat je een vaarbewijs nodig hebt. Er gelden meerdere regels voor het varen op Nederlandse binnenwateren. In dit artikel lees je of je dit jaar legaal het water opgaat of dat het, om bekeuringen te voorkomen, toch verstandig is om een vaarbewijs te halen.

 • Boot verkopen
  Boot verkopen? dit zijn de tips die je nodig hebt

  Boot verkopen? Op deze pagina vertellen we je hoe jij het meest kans maakt om je boot te verkopen. Op www.eenbootkopen.nl adviseren we vaak onze leden en bezoeker over het verkopen van hun boot. Nu het vaarseizoen weer is begonnen, gaan ook steeds meer mensen hun boot verkopen. De huidige markt voor tweede hands plezierjachten en zeilboten is lastig. Het aanbod aan boten is groot terwijl de vraag naar tweedehands boten achterblijft. Reden te meer om deze tips te volgen die je helpen je boot te verkopen.

   

 • 10 tips voor het kopen van een boot
  10 tips voor het kopen van een boot

  10 TIPS voor het kopen van een boot

  Boten zijn er in alle soorten en maten en evenzoveel prijsklassen. Dat is natuurlijk prachtig, hoe meer keus hoe beter. Het heeft echter ook een keerzijde. Door het overweldigende aanbod kun je het overzicht verliezen met een verkeerde aanschaf tot gevolg.... En geloof ons: een boot aanschaffen die uiteindelijk niet bij je past maakt niet Happy. Koop de verkeerde boot en voel jezelf een IDIOOT! Daarom een tiental TIPS om te voorkomen dat jij de kat (uhhh... boot) in de zak koopt.