Het water op met Pinksteren

Wat is er te doen met Pinksteren?

Tijdens Pinksteren is er weer genoeg te doen op het gebied van watersport. Wil je er lekker op uit dit weekend hou dan wel het weer goed in de gaten. De verwachtingen zijn nu goed maar een onweersbui heb je zo te pakken. Hierbij een kleine greep uit de evenementen waar je dit weekend naar toe kunt gaan:

 

Aaltjesdag in Harderwijk:

Bezoek de Aaltjesdagen in Harderwijk van donderdag 7 tot zondag 10 juni.

Deze dagen staat Harderweek compleet in het thema van de Visserijdagen. Op alle dagen is een uitgebreid prorgramma waar jij aan kan deelnemen. Van voorstellingen tot een sportieve Botterrace naar Zeewolde. 

Op zaterdag zijn er verschillende activiteiten in de haven te beleven. Oude ambachten zullen zich presenteren en er zijn rondvaarten met historische botters

En nog veel meer! 

Je kan de tickets nu online bestellen met korting! Bekijk het hier.

 

Watersportdagen Middelburg

Kom langs tijdens de leuke watersportdagen! Een leuke dag voor het hele gezin.

Het is weer bijna zover! Op 8, 9 en 10 juni zijn er weer de watersportdagen in de historische havens van Middelburg. Ook dit jaar hebben zij weer heel veel gratis watersportactiviteiten voor jong en oud. Daarnaast is er streetfood, braderie, kinderspeelplein, live muziek, diverse optredens en allerlei andere feestelijke activiteiten!

Voor meer informatie kan je terecht op de website van de watersportdagen.

 

Tiel Maritiem

Tiel Maritiem is een gezellig jaarlijks terugkerend nautisch evenement voor jong en oud.

Laat je inspireren op de gezellige nautische markt. Tiel Maritiem wil een breed publiek laten kennismaken met de watersport in Rivierenland, werken in de nautische sector, de Waal als leefomgeving, de Waal als recreatiegebied. Het accent ligt vooral op beleving: bootje varen!

Activiteiten: - Bootjes varen, kijken en kopen - Nautische markt - Horeca op het water - Opstappen en beleef de Waal - Zelf aan het roer voor de jeugd - Meevaren op authentiek Stoomschip - Rondvaart op een authentieke Waalschokker - Beleef de snelheid van het RIB varen.

Er zijn volop gratis activiteiten voor de jeugd.

Vlaggetjesdag in Zoutkamp

Dit jaar is de 60e editie van vlaggetjesdag in Zoutkamp.

Op eerste Pinksterdag liggen in Zoutkamp zo’n 25 met vlaggetjes versierde garnalenvissersboten. Dit is bijzonder, want het is een van de weinige keren per jaar dat vrijwel de gehele Zoutkamper vloot ‘binnen’ ligt. Er zijn dan veel feestelijke activiteiten, waaronder een grote braderie in en rond de binnenhaven.

Dit traditionele visserijfeest wordt al gevierd vanaf de 16e eeuw. Tijdens het evenement staat het pittoreske Zoutkamp bol van activiteiten, voor zowel jong als oud. Op en rond het dorpsplein is er kermis en in de cafés en in de binnenhaven klinkt livemuziek. Ook zijn er allerlei demonstraties, markten, wedstrijden en ‘visserijspelletjes’.

Garnalenkoningin

’s Ochtends maakt de jury het mooist verzorgde schip, het Koninginneschip, bekend. Het is een traditie dat de Zoutkamper vloot uitvaart om de garnalenkoningin op te halen. Ook gaat er een rondvaartboot via de Zoutkamperril richting Lauwersoog. Het hoogtepunt van de dag is het massaal binnenhalen van de nieuwe garnalenkoningin en haar hofhouding. Nadat de Garnalenkoningin haar toespraak heeft gehouden, is het feest in veel cafés ondertussen alweer in volle gang met vele live artiesten en gezellige drive-in shows.

Pinksterfeest

Zoutkamp bestaat dit jaar 600 jaar. Dit wordt met Pinksteren gevierd. Over hoe dit feest eruit gaat zien, volgt meer informatie. Elk jaar bezoeken duizenden toeristen de Pinksterfeesten in het vissersdorp Zoutkamp. Vlaggetjesdag op Pinkstermaandag is het hoogtepunt van de festiviteiten.

 

Step elfstedentocht in Sneek

(Verwachting doorkomst Sneek ong. 12 uur - 16.00 uur)

Op 21 februari 1985 werd er voor het eerst in 22 jaar weer een Elfstedentocht op de schaats verreden. Er zijn meer manieren om een Elfstedentocht op eigen kracht af te leggen. Zo wordt er sinds 1912 de fiets en vanaf 1946 de wandel variant georganiseerd. Op zondag 26 mei 1985 zijn 13 personen vanuit Bolsward op een step met wielmaat 12,5” vertrokken om langs de elfsteden te gaan. “op kinderspeeltuig voor kinderspeeltuig” Met deze spreuk werd geld opgehaald voor een kinderdagverblijf voor meervoudig gehandicapte kinderen in Bolsward. Met deze sponsortocht was een traditie geboren. De Bolswarder Step Vereniging (BSV) werd opgericht en sindsdien wordt op 1e Pinksterdag de step Elfstedentocht georganiseerd. Jaarlijks steppen zo'n 200 fanatiekelingen de tocht. Vanaf de kant staat publiek de steppers aan te moedigen!

 

Labels

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.