vaarregels in Amsterdam

Nieuwe vaarregels in Amsterdam

Nieuwe vaarregels in Amsterdam

Zeg maar dag tegen je wijntje op het water

De gemeente heeft plannen om de vaarregels in Amsterdam binnen de stadsgrenzen aan te scherpen. Zo is het straks in bepaalde delen van de stad waarschijnlijk verboden om aan boord van je boot alcohol te drinken. ook wanneer je zelf niet de schipper bent. De gemeenteraad heeft inmiddels ingestemd met nieuwe regels op het water die ervoor moeten zorgen dat omwonenden minder last hebben. Toch zijn veel mensen niet blij met deze nieuwe vaarregels.

En er zijn nog meer wijzigingen. Zo mag je straks niet meer dan 12 mensen in je boot hebben zonder vergunning. Een familie uitje op het water kan je dan het beste in twee of drie bootjes doen. De gemeente Amsterdam gaat maximaal 550 boten een vergunning geven voor pleziervaart. Maatregelen om met name de illegale pleziervaart tegen te gaan.

's Nachts varen in Amsterdam? De gemeenteraad heeft straks de mogelijkheid om dat te verbieden. 

Al deze maatregelen moeten de overlast en de drukte op de Amsterdamse grachten terugdringen. Tot groot verdriet van veel watersporters. En dan zijn dit pas de eerste stappen. Later in het jaar wil de gemeente Amsterdam ook kijken naar op- en afstapplaatsen, ligplaatsen en goederenvervoer op het water in en om Amsterdam.

Heb je plannen om te gaan varen in Amsterdam? Hou dan goed de berichtgeving in de gaten. Zo voorkom je dure boetes.

 

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.