Hemelvaart boten

Evenementen met Hemelvaart

Veel mensen hebben met Hemelvaart en lang weekend vrij. Wil je dan iets op watersportgebied doen? Dit zijn de evenementen waar je dit weekend als watersportliefhebber je hart kunt ophalen:

 

Nationale sleepbootdagen in Vianen

Om de twee jaar vinden in Vianen de nationale sleepbootdagen plaats. Ook dit jaar is het evenement weer van de partij en kan je je langs de kade vergapen aan zo'n 200 nostalgische sleepboten. 

Wanneer: van 30-5 t/m 1-6
Waar: Vianen

http://www.nationalesleepbootdagen.nl/ 

 

Varen en wandelen in Wageningen

in de Jufferswaard tussen Wageningen en Renkum organiseert safariboot de Blauwe Bever Dauwvaren. De morgenstond heeft goud in de mond! Dat geldt ook voor de natuur langs de rivier. In de vroege ochtend zijn veel dieren actief, is het licht mooier en is het vaak nog stil. Vaar daarom deze Hemelvaartsdag mee op een extra vroege tocht naar de Jufferswaard. Onderweg vertelt de gids over de kenmerken langs de oever. De Jufferswaard is het mondingsgebied van de Heelsumse beek in de Nederrijn. In 2015 is dit gebied opnieuw ingericht en u kunt zien hoe de natuur zich hier nu ontwikkelt. Daar maken we een wandelexcursie van ongeveer 45 minuten. Na inscheping varen we nog een stuk verder langs de Nederrijn om daarna weer terug te varen naar Wageningen.


Meer informatie en reserveren: www.deblauwebever.nl/reserveren.

Wanneer: 30-5
Waar: Wageningen

 

Dagje uit met de boot naar het pittoreske stadje Enkhuizen

Beleef met Hemelvaart een mini-vakantie in eigen land en maak een prachtige vaartocht over de voormalige Zuiderzee! Geniet van het mooie uitzicht over het water vanaf het zonnige panoramadek of vanuit een van de gezellige salons. Ondertussen kunt u in de kombuis een lekker hapje of drankje bestellen. Rond 14.00u stapt u van boord in het VOC-stadje Enkhuizen. Wandel door het gezellige havenstadje, geniet van een drankje op een van de terrassen of bezoek het Enkhuizen Zuiderzeemuseum. Na een heerlijk dagje uit kunt u met de trein weer naar huis.

Wanneer: 30-5
Waar: Enkhuizen

 

Zwartsluis onder zeil

De Stichting Zwartsluis onder Zeil nodigt u van harte uit tot het bijwonen van de zesde editie van Zwartsluis onder Zeil, de tweejaarlijkse tegenhanger van de Nationale Sleepbootdagen tijdens het Hemelvaartweekend. Zwartsluis onder Zeil is een knipoog naar het verleden, waarin schippers zeilend hun brood verdienden met transport over water en in Zwartsluis hun goederen opsloegen of verhandelden. De Staphorstersluis en de Kolksluis waren destijds dan ook van uitzonderlijk belang voor het vervoer vanuit de binnenwateren naar het open water van de Zuiderzee.

Wanneer: 30-5 t/m 2-6
Waar: Zwartsluis

Festival van het andere theater in Leiden

De eerste editie van het Festival van het Andere Theater staat voor de deur. Een nieuw Leids theaterfestival als ode aan het publiek, de samenleving en het experiment. Een festival dat de toeschouwer in het middelpunt plaatst om haar vervolgens te onderwerpen aan zelfreflectie, ongemak en kritisch denken. Een festival dat tegelijkertijd haar publiek liefelijk bij de hand neemt door de wandelgangen van de vernieuwing. Kom binnen, of beter gezegd: kruip naar buiten en stel jezelf gerust de vraag: is dit eigenlijk nog wel theater?!

Je zal bijzondere voorstellingen ontdekken en uitdagende makers ontmoeten. Het publiek krijgt hierbij een actieve rol en daarmee dus ook een stuk verantwoordelijkheid.

 

Wanneer: 30, 31 mei en 1 juni. 
Waar: Leiden

 

Ken je nog meer watersport evenementen? Deel ze dan gerust met ons. Wil je deze of andere evenementen vanaf het water bekijken? Er staan genoeg boten te koop op onze website.

Labels

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.